ALLEEN OP AFSPRAAK DAGELIJKS:09:00 - 18:00

Algemene vragen

Veelgestelde vragen

In deze sectie vind je de algemene vragen en bijhorende antwoorden over COVID-19 testen.

U ontvangt de uitslag van de PCR test binnen 24 uur na de afspraak.

Indien u voor 14:00 uur getest bent en heeft aangegeven dat u de uitslag dezelfde dag wil ontvangen, zal u voor 23.59 uur de uitslag ontvangen in 99,99% van de gevallen.

PCRtestDirect.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet op tijd verkrijgen van testresultaten voor aanvang van uw reis

Als u uw uitslag niet heeft ontvangen, kijk dan eerst in je spam-box/ongewenste email.

Mocht u het daar ook niet ontvangen hebben, neem dan direct contact op met PCRTestDirect op het telefoonnummer 020-244 0022, WhatsApp 06-512 866 01 of mail naar info@pcrtestdirect.nl

De PCR -test (polymerase chain reaction test) die specifiek het nieuwe coronavirus (SARS serere acute respiratory syndrome CoV coronavirus-2) aantoont, is de meeste gebruikte test. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dit wordt naar een laboratorium gestuurd voor de PCR-test. 

Ja, wij werken met opgeleide zorgmedewerkers en werken samen met een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor COVID-19 diagnostiek. Dit betekent dat dit labobratorium door het RIVM gecontroleerd is en we voldoen aan de gestelde criteria.

 

Nee. U kunt alles eten en drinken. 

 

De uitslag van een PCR Test gaat als volgt:

1. Voor 13.00 is meestal dezelfde dag uitslag, echter binnen 24 uur.

a. De uitslag is negatief: 
u ontvangt de uitslag via de email (met reiscertificaat).

b. De uitslag is positief: dan wordt u aangemeldt bij de GGD als u nederlander bent, dit is een wettelijke meldplicht die wij hebben.

c. De uitslag is onbepaald:
Het kan voorkomen dat een test nog een keer geanalyseerd moet worden omdat de eerste test een uitslag geeft bij twijfelachtige waarden binnen bepaalde marges. De test wordt zo snel als mogelijk nog een keer in het laboratorium geanalyseerd. Het kan voorkomen dat in enkele gevallen u gebeld wordt om de de test opnieuw uit te voeren. Als dit niet het geval is dan krijgt u zo snel als mogelijk de uitslag (en certificaat), doch binnen 36 uur vanaf het moment van testen. Dit komt heel zelden voor.

De sneltest heeft uitslag binnen 15 minuten.

Wij bieden een QR code aan op het certificaat conform de internationale  vraag. Onze QR code is niet aangesloten op de Corona-check App.  De link van de QR code is 96 uur geldig nadat het resultaat bekend is, daarna wordt het verwijderd.

Ja, kinderen jonger dan 12 jaar kunnen ook getest worden. Kinderen volgen dezelfde testprocedure zoals dat ook bij volwassenen.

Het personeel zorgt ervoor dat kinderen op hun gemak worden getest. Zij doen dit op een zeer kindvriendelijke manier.  Kinderen kunnen uitsluitend worden getest indien zij worden begeleid door een ouder of voogd.

U dient een afspraak te maken via onze website. 

Als u de bevestigingsemail niet heeft ontvangen, kijk dan eerst in uw spam-box/ongewenste email.

Mocht u het daar ook niet ontvangen hebben, neem dan direct contact op met PCRTestDirect op het telefoonnummer 020-244 0022, WhatsApp 06-512 866 01 of mail naar info@pcrtestdirect.nl

De uitslag van de COVID-19 test geeft een weergave van de situatie op het moment van testen. Ieder land heeft haar eigen richtlijnen met betrekking tot hoe lang u met de Non-Covid19 verklaring het land mag inreizen. Dit verschilt per land.

Let op! U dient zelf voor vertrek na te gaan welke voorwaarden gelden voor uw land van bestemming.

 

Het certificaat is in het Engels en kan internationaal gebruikt worden. 

Vragen over het bestellen en annuleren

Service vragen

In deze sectie tref je vragen over het bestellen/boeken van een COVID-19 test en de service.

Tot 24 uur voor de boeking kunt u de boeking annuleren. Hierbij krijgt u het volledige bedrag teruggestort op uw rekening. Indien u uw afspraak wilt wijzigen kan dit kosteloos. 

Neem dan direct contact op met PCRTestDirect op het telefoonnummer 020-244 0022, WhatsApp 06-512 866 01 of mail naar info@pcrtestdirect.nl

Let op! De terugboeking kan tot 10 werkdagen duren, dit ligt niet aan ons maar aan de betaalprovider die we gebruiken, hun hebben deze verwerkingstijd aan ons opgegeven.

Bij een positieve testuitslag bellen wij van PCRtestDIRECT u zo snel mogelijk ( binnen 24 uur ) op.

Wij zijn bij de wet verplicht dit door te geven bij de GGD. Zij zullen u vervolgens contacteren en aangeven wat de huidige voorzorgsmaatregelen inhouden. 

Op het digitale aanvraagformulier dient u een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens hebben wij  nodig om onze diensten te kunnen aanbieden. Uw gegevens worden na een periode van 12 weken verwijderd. Uw paspoortnummer wordt direct verwijderd zodra de mail met certificaat verstuurd is, of de arts u heeft gebeld na een positieve test. De test is volledig anoniem.

Vragen

×