ALLEEN OP AFSPRAAK DAGELIJKS:09:00 - 18:00

Wat is een PCR-test?

De PCR-test is de meest gebruikte en betrouwbare COVID-19 test. Bij de PCR-test kan je kiezen voor een internationaal reiscertificaat. Door afname van slijm uit de keel en de neus kunnen er genetisch materiaal van het coronavirus/COVID-19 aangetoond worden. Na de test sturen wij de afname direct naar ons ISO gecertificeerde laboratorium. De PCR-test geeft als resultaat of je op het moment van testen corona hebt. Voor 14:00 getest, dan heb je de uitslag voor 23.59 dezelfde dag, anders binnen 24 uur.

Wil je sneller resultaat? Kies dan tijdens het boeken de 4 uur service €69) of binnen 1 uur: Last minute service (€89)

Hoe wordt de PCR-test afgenomen?

Bij een PCR-test wordt met een wattenstaafje een uitstrijk genomen van slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Als het nieuwe virus in het slijm aanwezig is, maakt deze test kopietjes van een deel van het virus. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus of weinig virus meer bij zich draagt

Doet de afname van de PCR-test pijn?

De PCR-test doet geen pijn. Ons personeel is getraind en staat onder toezicht van een BIG-geregistreerde arts. Van te voren leggen we je uit wat we gaan doen. De test zelf duurt slechts 20 seconden. Allereerst zal gevraagd worden om je neus te snuiten, vervolgens zal je gevraagd worden om je hoofd een beetje te kantelen, waardoor de testafnemer makkelijker de test goed kan uitvoeren. De testafname kan soms als minder prettig ervaren, maar doet geen pijn.

Belangrijk! Bij personen met een medische aandoening, of onlangs een (cosmetische) behandeling van de neus of keel heeft gehad of bij kinderen onder de vier jaar moet vooraf contact met ons opgenomen worden.

Ja ons personeel is getraind door een arts en het laboratorium om de testen goed en veilig af te nemen.
Ons laboratorium is ISO gecertificeerd. Dit betekent dat wij gecontroleerd worden op kwaliteit en professionaliteit. De specificiteit van de PCR test is 99,8% en de sensitiviteit is 99,9%. Daarnaast verifieerd onze arts elke uitslag. Het is van groot belang om de PCR-test door kundig en gecertificeerd personeel te laten afnemen, dit voorkomt dat je een verkeerd resultaat kan krijgen.

U krijgt bij PCR Test Direct meestal dezelfde dag uitslag als je voor 14.00 in de ochtend hebt getest. De uitslag van de PCR test zal meestal dan voor 23.59 uur in jouw mailbox zitten. Is dit niet het geval? Check dan jouw spamfolder en neem anders contact op met ons via het e-mailadres info@pcrtestdirect.nl

Geldigheid PCR Test
Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina.

Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden van het land evenals het controleren van het reiscertificaat op fouten. De QR code op het certificaat is niet aangesloten op de coronacheck app, maar wordt bijna overal ter wereld geaccepteerd.

De uitslag van een PCR Test gaat als volgt:

1. Voor 14.00 is meestal dezelfde dag uitslag, echter krijgt u dus snel uitslag binnen 24 uur ongeacht het tijdstip van testen.

a. De uitslag is negatief: 
u ontvangt de uitslag via de email (met reiscertificaat).

b. De uitslag is positief:
dan wordt u aangemeldt bij de GGD als u nederlander bent, dit is een wettelijke meldplicht die wij hebben. U wordt ook gebeld door ons.

c. De uitslag is onbepaald:
Het kan voorkomen dat een test nog een keer geanalyseerd moet worden omdat de eerste test een uitslag geeft bij twijfelachtige waarden binnen bepaalde marges. De test wordt zo snel als mogelijk nog een keer in het laboratorium geanalyseerd. Het kan voorkomen dat in enkele gevallen u gebeld wordt om de de test opnieuw uit te voeren. Als dit niet het geval is dan krijgt u zo snel als mogelijk de uitslag (en certificaat), doch binnen 36 uur vanaf het moment van testen. Dit komt heel zelden voor.

De uitslag van een Covid-19 Sneltest gaat als volgt:

U heeft uitslag binnen 15 minuten (met reiscertificaat). Let op: een sneltest reiscertificaat is slechts in enkele landen geldig, informeer bij de autoriteiten van het land waar u naartoe gaat.

Met een Covid-19 kunt u: 
a. U kunt negatief testen en ontvangt u de uitslag dus binnen 15 minuten.

b. U kunt positief testen en u ontvangt een bericht dat u positief bent getest. Als u Nederlandse nationaliteit bezit wordt u aangemeld bij de GGD conform de wettelijke meldplicht.

Indien u positief getest bent dient u altijd de richtlijnen van het RIVM op te volgen. U gaat in quarantaine en volgt de richtlijnen op.

NB: het is altijd uw eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreisvoorwaarden van het land waar u naartoe gaat. De QR code is bijna in alle landen internationaal geldig om mee te reizen, maar is niet gekoppeld aan de Coronac Check.

×